На 02.12.2022г. СУ „Елин Пелин“ отбеляза своя патронен празник.

       Празничната програма започна с церемония по посрещането на знамето на СУ „Елин Пелин“ – с. Руен, и изпълнение на училищния химн.

       Водещи на тържеството бяха ученици от X клас. С песни, танци и запомняща се програма и с много радостно настроение бе отбелязан празничният ден. За да напомнят за себе си, пред публиката се появи  дяволчето Фют, както и героите на Елин Пелин от емблематичния разказ „Ветрената мелница“ – Лазар и Христина. Гостите се насладиха също и на съвременния вариант на „Ленивата мома“ и „Бабината баница“. Техните герои – учениците от Xб кл. и  XIIб кл., изведоха на преден план общовалидните поуки, които всички трябва да помним, и ценностите, които трябва да претворим в бъдещето. На родна сцена дебютираха и акробати от КСА "Ейнджълс" при СУ "Елин Пелин", с. Руен.

       Посланието на актьорите от клуб „Сцена и слово“, чрез своята постановка „Мечти за милион“ е: „Да мечтаеш, значи да живееш пълноценно, да преследваш целите си докрай, без да се спираш пред многото препятствия по пътя към постигането им и най-важното: да вярваш, че ще успееш!“

 

Информация