Актуално

 

 

Окъпана в септемврийско слънце и есенни цветя, сградата на СУ „Елин Пелин“ за 104 пореден път отваря гостоприемно врати за руенските ученици.  Детски смях  и глъч огласят училищният двор. Гости на празника са: 

Г-н Осман – Кмет на Община Руен

Г-жа Неджибе Хасан – председател на Обществения съвет към училището

Г-жа Неврие Хасан – Директор на Дирекция „Социално подпомагане“

Г-жа Станка Димитрова и г-н Налбантоглу – дългогодишни учители в училището, родители и жители на селото.

Прозвучава химна на РБългария, а след това малки и големи ученици припяват   рефрена от песента – „ Училище любимо наше, отвсякъде изпълнено с любов.....“.

             „Скъпи ученици, добре дошли в СУ „Елин Пелин”! Пожелавам ви да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си и да ги създавате! Следвайте мечтите си и не забравяйте, че светът дава път на тези, които знаят накъде вървят!“ – с тези думи г-жа Таня Петрова – директор на училището открива новата учебна година.

Поздравления към учениците и учителите поднасят г-н Исмаил Осман - Кмет на Община Руен и г-жа Неджибе Хасан - председател на Обществения съвет към училището.

Особено вълнуващ е денят за учениците от първи, пети и осми клас, които за пръв път прекрачват прага на училището. Те с трепет произнасят думите на тържествената клетва: да бъдат отговорни, инициативни и активни ученици и да спазват училищните традиции.

Ученици от гимназиалния етап запалват огъня на знанието, трудолюбието, приятелството и доверието и пожелават на всички успешна нова учебна година.

По традиция г-жа Петрова връчва на първокласниците ключа на познанието и ги повежда към класните стаи.

Звънецът бие – нека бъде здрава и успешна новата учебна година! На добър час!

 

 

 

 

 

 

 

  

Покана за родителска среща по класове

 

 

  

 

 

 

 

ВАЖНО!!!

Работно място за образователен медиатор и/ или социален работник в Средно училище "Елин Пелин", с. Руен по Проект  BG05M20P001- 2. 011- 0001 "ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ"

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

В раздел "Документи" е публикувана обява и заповед по схема "Училищен плод" и "Училищно мляко"

Линк към документи