Актуално

 

 

 

19.02.2020г. 

 

Поклон, Апостоле!

                С минута мълчание и кратка програма с ученици от начален етап започна деня, в който почитаме паметта на Апостола!

С тържествено шествие СУ“Елин Пелин“ – с. Руен отбеляза 147 години от гибелта на един от най-великите синове на България – Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в с.Руен ученици, учители, представители на Община Руен и граждани изразиха своята почит към великото дело и героичната смърт на първия сред най-достойните в Българската история.

Паметните слова на Левски прозвучаxа в тържествената  литературно-музикална програма. Ученици на СУ “Елин Пелин“ в четнически униформи напомниха за времето на Освобождението. Венци на признателност и цветя поднесоха СУ “Елин Пелин“, Община Руен, граждани и общественици.

 

 

 

 

 

 

 


14.02.2020г. - Ден на любовта

 

Всяка година на 14.02 училищното фоайе и класните стаи се обагрят в червено - цвета симвил на любовта. Ромео и Жулиета посрещнаха ученици и учители с "валентинки" с оригинални пожелания, а желаещите за снимка в оформения кът имаше много. Днешният празник премина под мотото "Цвят червен - символ на любовта, силата и живота", а негови организатори бяха участниците в Клуб "Ефективен Парламент".

 

 

 

 

 

 


 

Информация